hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Sastanak Balkan Youth Climate Movement - Šolta, kolovoz 2015.

Aktivisti i aktivistkinje Zelene akcije organizirali su strateški sastanak koordinacije regionalnog klimatskog pokreta mladih - Balkan Youth Climate Movement (BYCM) - koji se je održao u Solarnoj akademiiji na otoku Šolti od 3. do 8. kolovoza 2015.

Na sastanku je sudjelovalo 10 mladih aktivista i aktivistkinja iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Cilj je bio isplanirati razvoj nove platforme BYCM-a, koja je pokrenuta na velikom regionalnom kampu na Šolti 2014. godine, te zajedničke aktivnosti za sljedećih godinu dana.

Rezultati sastanka uključuju: strategiju za interni i eskterni razvoj BYCM platforme, povezivanje s drugim mrežama u regiji, rad na osvješćivanju javnosti o klimatskim promjenama, mobiliziranje mladih za uključenje u ovu novu platformu te aktivnosti oko UN-ovih klimatskih pregovora u Parizu (COP21).

Također je isplaniran novi regionalni klimatski kamp za mlade koji će se održati na Šolti 2016. godine, gdje je plan okupiti 40-50 mladih aktivista i aktivistkinja iz jugoistočne Europe koji će razviti konkretne zajedničke aktivnosti i kampanje. 

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.