hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

REGIONALNO NATJECANJE INOVATORA– UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA „Inovativnim umom do pametne energije“

Web banner projektni kutak 01

U cilju promocije mladih inovatora u unapređenju njihovih inovacija u područjima korištenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske učinkovitosti organiziramo regionalno natjecanje „Inovativnim umom do pametne energije“. Pozivamo sve mlade inovatore ili ekipe inovatora, učenike osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu (BiH) i Brodsko-posavskoj županiji (HR) da se prijave na natjecanje i osvoje zanimljive nagrade.

Prijavljene inovacije moraju biti u okviru korištenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske učinkovitosti, a inovacije mogu spadati u jedno od sljedećih područja: robotika, mehanika, informacijske tehnologije, građevinarstvo, itd., a istovremeno, inovacija može biti u obliku proizvoda, procesa, usluge ili materijala.

Dvadeset natjecatelja čije su prijave osvojile najveći broj bodova (10 iz Tuzlanskog kantona (BiH) i 10 iz Brodsko-posavske županije (HR)) će dobiti nagrade i priliku za daljnje unapređenje svojih inovacija, kroz praktičan rad na sedmodnevnom kampu mladih inovatora koji će se održati u drugoj polovici lipnja 2018. godine, na području Brodsko-posavske županije. Uz druženje na kampu, mladi inovatori će dobiti:

  •  Potvrdu za sudjelovanje na ovom natjecanju;
  •  Medalje i diplome za plasman u 20 najboljih inovatora na regionalnom natjecanju;
  •  Promotivne majice, kape, bilježnice, olovke i solarni ruksak za svakog sudionika;
  •  Materijale i alate potrebne za unapređenje prijavljene inovacije;
  •  Stručnu pomoć (stručnjaci potrebnih profila) prilikom rada na unapređenju inovacija;
  •  Mogućnost izlaganja svojih inovacija na festivalima mladih inovatora, koji će biti održani u ožujku 2019. godine u Brodsko-posavskoj županiji (HR) i u travnju 2019. godine u Tuzlanskom kantonu(BIH);

Natjecanje se organizira u sklopu projekta PAMETNE ŠKOLE u suradnji između Centra za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavske županije, udruge Zelena akcija iz Zagreba i Brodskog ekološkog društva - BED iz Slavonskog Broda.

„Inovativnim umom do pametnih škola“ ili skraćeno „PAMETNE ŠKOLE“ naziv je 1,6 milijuna eura vrijednog prekograničnog projekta koji se financira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Prije vaše prijave pažljivo pročitajte detaljne upute o sudjelovanju na natjecanju, koje možete preuzeti zajedno s obrascima za prijavu na:
www. crp.org.ba, www.zelena-akcija.hr, www.bpz.hr , www.vladatk.kim.ba  www.bed.hr
ili sa strane na ovom članku.

Kratke opise Vaših inovacija očekujemo do 20. prosinca 2017. godine!
Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili su vam tijekom prijavljivanja na natjecanje potrebna dodatna
pojašnjenja ili informacije, možete se obratiti na:

I. za sudionike natjecanja iz Bosne i Hercegovine: Alma Tihić (kontakt osoba), Centar za razvoj ipodršku (CRP), e-mail: alma.t@crp.org.ba , Tel: (+387 35) 255-217 ili 248-340;

II. za sudionike natjecanja iz Hrvatske: Marija Mileta (kontakt osoba), Zelena akcija, e-mail: info@zelena-akcija.hr , Tel: (+385 01) 4813-096.

Dokumenti

05 HR Poziv na natjecanje

PDF 659 KB

07 HR Obrazac za kratak opis inovacije

PDF 83.7 KB

06 HR Detaljne upute za natjecatelje

PDF 938 KB

08 HR Primjer popunjenog obrasca

PDF 584 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.