hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Radionice samogradnje solarnih kolektora u Petrinji i Zagrebu

Solta

Zelena akcija organizira dvije radionice samogradnje solarnih kolektora nakon kojih će se solarni sustav donirati Srednjoj školi Petrinja. Radionice i donacija sustava dio su projekta "Promocija zaštite pograničnih rijeka i održiva uporaba resursa u graničnom području Hrvatske i BiH" financiranog kroz program CARDS 2004.

Prva radionica održat će se u Zagrebu, 15. travnja, u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1), od 12:00 do 18:00. Prijaviti se možete telefonom na 01 4813 096 ili e-mailom na: eugen@zelena-akcija.hr . Kolektori izrađeni na ovoj radionici biti će donirani Srednjoj školi Petrinja.

Druga radionica je trodnevna i održava se od 17. do 19. travnja u prostorijama Srednje škole u Petrinji. Osim izgradnje kolektora, ova radionica uključuje i predavanje o obnovljivim izvorima energije koje će održati Toni Vidan, voditelj energetske sekcije Zelene akcije, te montažu cjelokupnog solarnog sustava. Prijave na ovu radionicu primaju se do srijede, 15. travnja, na telefon 099 3149 625 ili na e-mail: petra@zelena-akcija.hr.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, ali je zbog tehničkih uvjeta broj polaznika ograničen! Molimo sve zainteresrane da požure s prijavama.

Projekt je financiran od strane Europske komisije kroz fond CARDS 2004 u ukupnom iznosu od 1.080.004,1 HRK. Pored Zelene akcije iz Zagreba u projekt su uključene i Brodska ekološka udruga Zemlja-BEUZ iz Slavonskog Broda, Pokret prijatelja prirode “Lijepa naša” ogranak Ploče, te udruge iz Bosne i Hercegovine: Eko Neretva iz Jablanice i Centar za životnu sredinu iz Banja Luke. Cilj projekta je podizanje svijesti, znanja i razine prekogranične suradnje na zaštiti okoliša kroz promicanje zaštite biološke raznolikosti rijeka i održivo korištenje prirodnih resursa u široj pograničnoj regiji Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.