hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Radio Dubrovnik cenzurira kampanju za raspisivanje referenduma o projektu golf-resorta na Srđu

Hrt

Danas je radio Dubrovnik prestao s emitiranjem naručenih i plaćenih obavijesti, koje su pozivale građane Dubrovnika da daju svoj potpis za raspisivanje referenduma o projektu golf-resorta na Srđu. Medijski prostor je zakupila Zelena akcija za Organizacijski odbor za referendum, dok su same najave snimljene volonterskim djelovanjem.

Ova informacija dolazi nakon nevjerojatne izjave ravnatelja HTV-a Gorana Radmana, koji je jučer u Zagrebu izjavio: “Razgovarali smo u kući o tom zahtjevu i zaključili smo da ne možemo prihvatiti zahtjev da nevladina udruga zakupi komercijalne termine na javnom servisu.“ Nakon te izjave naše su najave maknute iz radijskog prostora, što smatramo direktnim pokušajem sabotiranja kampanje za raspisivanje referenduma.

Zahtjevamo da se da se obavijesti građanima o referendumu odmah počnu emitirati, prema unaprijed naručenom i plaćenom medijskom planu.

Doista je skandalozno da se komercijalni sadržaji raznih tvrtki mogu reklamirati u medijskom prostoru Hrvatske televizije i Hrvatskog radija, dok se zabranjuju pozivi građanima da daju potpis za raspisivanje referenduma, čime se građane Dubrovnika onemogućava u ostvarivanju osnovnih demokratskih prava.

Zabranjenu radio reklamu možete poslušati ovdje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.