hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Radimir Čačić treba dati ostavku

Platforma

Danas je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić proglašen krivim na sudu u Mađarskoj gdje mu se sudilo zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Razočarani smo nedavnim izjavama predsjednika Vlade Zorana Milanovića...

...kojima se omalovažava mađarski pravni sustav, uz relativiziranje pojma vladavine prava, čime je, po našem mišljenju izašao iz okvira djelovanja kojeg se svaki predsjednik Vlade mora držati.

Kao što je Predsjednik Vlade i izjavio prije tri tjedna „Vlada je postavila određene standarde ponašanja kojih će se držati“. Upravo to tražimo i u ovom slučaju.

Od najviših političkih dužnosnika očekujemo da se pridržavaju svih pravila ponašanja, pa tako i onih u prometu, a od Predsjednika Vlade očekujemo dosljednost, kako bi svi članovi i članice Vlade RH počeli preuzimati političku odgovornost za svoje djelovanje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.