hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Pozivamo vas na predavanje “Sedam veličanstvenih vrela našeg dinarskog krša”

I ide dalje

Predavanje će biti popraćeno fotografijama i video snimkama, a bavit će se fenomenom krša i njegovom zaštitom, speleologijom kao sportskom i znanstvenom djelatnosti te mogućnostima edukacije i istraživanja u našem kršu.

Na predavanju će se govoriti o fenomenu krša i svim pojavama koje taj fenomen prate: krške rijeke, rijeke ponornice, krška jezera, krški izvori, krški otoci, ponori, estavele, krška polja, vrtače, špilje, jame... Posebna će pažnja biti posvećena istraživanjima 7 naših krških izvora dubljih od 100 metara (vrelo Une, jezero Sinjac, vrelo Kupe, vrelo Glavaš-Cetina, Krnjeza, Majerovo vrilo i Rumin).

Govorit će se i o speleologiji općenito te njenim djelatnostima u znanstvenom i sportskom pogledu, kao i o mogućnostima edukacije-školovanja kroz speleološke organizacije u Hrvatskoj.

Predavač je Tihomir Kovačević iz Društva za istraživanje i snimanje krških fenomena "Dinaridi" - istraživač, edukator, zaštititnik i promotor hrvatskoga krša i speleologije s više od 35 godina speleološkog iskustva.

U sklopu predavanja prikazat će se i dokumentarni film o istraživanju vrela Une (205 metara dubine ), autora Alana i Tihomira Kovačevića.

Predavanje se održava u srijedu, 15. veljače, u 20:00 sati, u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.