hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na predavnje i okrugli stol "Buka i zdravlje – zaštita od buke u hrvatskom i europskom zakonodavstvu i praksi"

4476177332 87691f4687 b

Zelena akcija Vas poziva na predavanje i okrugli stol o zaštiti od buke u Hrvatskoj i Europskoj uniji koji će se održati 17. i 18. listopada.

Zagađenje bukom je okolišni problem s direktnim negativnim utjecajem na ljudsko zdravlje. Poremećaji spavanja, kardiovaskularne bolesti, hormonalni poremećaji, psihološki problemi – samo su neki od zdravstvenih problema povezanih s bukom. Broj antropogenih izvora buke stalno se povećava: industrija, sve glasniji i sve dostupniji sustavi za reprodukciju glazbe, sve veći broj klima uređaja i sličnih aparata koji stvaraju konstantnu buku te, naročito, sve intenzivniji promet motornih vozila. Svi ti izvori buke čine našu svakodnevicu sve bučnijom i sve nezdravijom. Bitan dio zaštite od buke čine zakoni koji reguliraju područje zaštite od buke, a jednako važno je i funkcioniranje sustava koji bi trebao osigurati puno provođenje tih zakonskih odredbi.

Predavanje i okrugli stol o zaštiti od buke koji se održavaju u sklopu projekta Što članstvo u EU znači za zdravlje i okoliš bavit će se zakonodavstvom EU vezanim uz buku, usklađenošću hrvatskog s EU zakonodavstvom, funkcioniranjem sustava zaštite od buke u praksi (u Hrvatskoj i u EU), te novim trendovima u politikama zaštite od buke u Europskoj uniji.

Predavanje za građane pod nazivom Zakonodavstvo i politike EU o zaštiti od bukeodržat će se u ponedjeljak, 17. listopada, s početkom u 20:00 sati, u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu). Predavač će biti Michael Jäcker Cüppers iz Njemačke savezne agencije za okoliš. Predavanje će biti na engleskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski.

Okrugli stol naslovljen Zaštita od buke u hrvatskom i europskom zakonodavstvu i praksiodržat će se u utorak, 18. listopada, s početkom u 11:00, također u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu). Izlagači na okruglom stolu bit će:

  • Michael Jäcker Cüppers, Njemačka savezna agencija za okoliš
  • Jasna Mesarić, Služba državne sanitarne inspekcije
  • Zijad Lelić, GIS-PROM d.o.o.
  • Predrag Vukadin, Brodarski institut d.o.o.
  • Bernard Ivčić, Transportni program Zelene akcije

Predavanje i okrugli stol su dio projekta Utjecaj Hrvatskog pristupanja EU na zdravlje i okoliš kojeg financira Europska unija kroz program IPA INFO 2009.

Kontakt: Eugen Vuković, voditelj projekta, mob. 099 3149694, eugen@zelena-akcija.hr

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.