hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Održana radionica o radu s izbjeglicama

School of sustainability logo en

Zelena akcija je 27. svibnja 2017. godine organizirala jednodnevnu radionicu koja je tematizirala metodologije rada s izbjeglicama. Radionicu je vodila Tea Vidović iz Centra za mirovne studije, a sudjelovalo je oko 15 polaznika_ca koji su došli_e iz raznih krajeva Hrvatske.

Zaključak radionice jest kako izbjeglice ne treba promatrati kao ranjivu skupinu ljudi kojoj treba pomoć, već kao ravnopravne članove_ice zajednice te da je ključna njihova integracija u društvo.

Pogledajte kratki video i doznajte više o radionici:

Zelena akcija je od 2015. godine dio Inicijative „Dobrodošli!“ koja okuplja više od 60 organizacija civilnog društva sa ciljem senzibilizacije javnosti, integracije izbjeglica, borbe protiv kriminalizacije solidarnosti, organizacije javnih kampanja za bolji zakonodavni okvir i sl.

Odlučili_e smo ogranizirati ovu radionicu kako bi zaposlenici_e, aktivisti_kinje Zelene akcije i ostali_e zainteresirani_e stekli_e znanje o ovoj temi koje onda možemo primijeniti u radu same organizacije, ali i prenositi dalje. Smatramo ključnim da Zelena akcija ostane/bude inkluzivno mjesto koje može uključiti svakoga u svoje djelovanje, bez obzira na jezik, kulturu i sl. te da svojim radom doprinese integraciji izbjeglica. 

Radionica je održana u sklopu EU projekta „School of Sustainability in EYD 2015 and beyond“.

---

Realizaciju videa potpomogli su Europska unija i Ured za udruge Vlade RH u sklopu projekta “School of Sustainability”. Sadržaj ovog videa isključiva je odgovornost Zelene akcije i ni u kom slučaju se ne može smatrati da odražava stavove Europske Unije i Ureda za udruge Vlade RH. Navedene donatore se ne može smatrati odgovornima ni za kakvu uporabu informacija predstavljenih u ovom videu.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.