hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Održan trening 'Kotačić promjene: Uspostavi svoju lokalnu grupu!'

Img 3173

SYSTEM:RESET je projekt koji Zelena akcija provodi s partnerima iz mreže Friends of the Earth Europe. Projekt se provodi u Irskoj, Malti, Danskoj, Estoniji, Sjevernoj Makedoniji, Cipru, Španjolskoj i Austriji.

Cilj je osnaživanje 3300 mladih, od kojih 500 dolazi iz podzastupljenih društvenih skupina, kako bi kreirali zajedničku viziju te zajedno planirali aktivnosti koje će potaknuti mlade na akciju te sudjelovanje u procesima donošenja odluka na nacionalnoj i europskoj razini.

Prva projektna aktivnost Zelene akcije, koju je provela Aktivistička grupa, bila je organizacija treninga za mlade “Kotačić promjene - Uspostavi svoju lokalnu grupu!”. Ciljanu skupinu treninga činili su mladi iz podzastupljenih društvenih skupina poput nezaposlenih, mladih bez pristupa visokom obrazovanju, mladih žena iz ruralnih sredina, LGBTIQ+ zajednice te pripadnika_ca nacionalnih i vjerskih manjina. U dva dana bavili smo se našim vrijednostima kao preduvjetom za izgradnju grupa koje dijele zajedničku viziju budućnosti. Također smo smišljali aktivnosti koje će u narednom razdoblju provoditi sudionici i sudionice treninga zajedno sa svojim novoosnovanim lokalnim grupama mladih.

Pročitajte na našem blogu osvrt na trening kojeg je napisala jedna od polaznica, Paula Puljizević.

Fotogalerija s treninga.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.