hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Objavljen priručnik za ekoaktivizam!

Slika

Zelena akcija/Friends of the Earth Croatia je započela s edukacijom građana o ekološkom aktivizmu kroz seriju ekoseminara još 1998. godine, a nakon serije predavanja seminar bi završavao vikend-radionicom na kojoj bismo sudionike educirali o načinu organiziranja akcija i kampanja. Forma ovog priručnika slijedi ekoseminar pa sadrži sažetke predavanja održanih tijekom 2010. godine i dio koji daje praktične upute kako napraviti akciju i raditi s aktivistima.

Namjena ovog priručnika je da pomogne svim zainteresiranim građanima da dobiju uvid u sadržaj ekoseminara te da, osim teorijskog dijela, imaju na jednom mjestu upute o akcijama javnog zagovaranja.

Priručnik je nastao u sklopu projekta „Izgradnja kapaciteta i povezivanje udruga za zaštitu okoliša uz pomoć Friends of the Earth International (FOEI), koji je financirala Kraljevina Nizozemska kroz program MATRA, a provode ga Friends of the Earth International i Zelena akcija/Friends of the Earth Croatia u razdoblju 2009. do 2012. godine. Videozapisi s predavanja se mogu naći ovdje . U pripremi ovog priručnika je sudjelovao cijeli niz aktivistica i aktivista Zelene akcije.

Priručnik možete preuzeti ovdje.

Dokumenti

Priručnik za ekoaktivizam

PDF 6.89 MB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.