hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Komentari na prijedlog Odluke o prikupljanju i naplati otpada u Zagrebu

1

Zelena akcija je danas poslala komentare na prijedlog Odluke o prikupljanju i naplati odvoza otpada u Zagrebu koji se do kraja sutrašnjeg dana nalazi na javnoj raspravi. Ukazali smo da prijedlog Odluke sadrži brojne nedostatke koji će onemogućiti potrebne pomake u odvojenom prikupljanju i pravednijoj naplati odvoza otpada. Pozivamo građane_ke da iskoriste naše komentare te pošalju i svoj komentar na predložen sustav prikupljanja i naplate otpada.

Prije nekoliko dana pozvali smo građane_ke da se uključe u javnu raspravu o ključnom dokumentu koji će odrediti novi način na koji će morati postupati s otpadom, kao i novi sistem naplate mjesečnih računa. Istaknuli smo da prijedlog Odluke sadrži mjere koje su korak naprijed, ali i upozorili na niz nedostataka koji će zakočiti potrebne promjene. Neki od njih su nedostatak kvalitetnog sustava nadzora i kontrole, loša organizacija broja odvoza, nedovoljno pravedan sustav naplate po stvarno proizvedenom miješanom otpadu, nedostatak rokova za implementaciju sustava i nedostatak financijske strukture ulaganja u novi sustav.

Detaljni komentari na nedostatke prijedloga Odluke nalaze se u privitku. Možete ih preuzeti i sutra do kraja dana sudjelovati u javnoj raspravi popunjavanjem obrasca za sudjelovanje u internetskom savjetovanju koji se zajedno sa nacrtom Odluke nalazi na stranicama Grada Zagreba.
 

Dokumenti

Komentari Odluka o prikupljanju otpada Zagreb

PDF 20.5 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.