hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Koliko je poslovni sektor u Hrvatskoj doista zelen?-Uključite se u istraživanje "zelenog" poslovanja

Zelena akcija u suradnji sa Europskim centarom za zaštitu prirode (ECNC), i tvrtkom FIED-om (Fieldfare International Ecological Development plc), provodi istraživanje Omogućavanje “zelenog” poslovanja (komercijalnih aktivnosti koje doprinose očuvanju i povećavanju bioraznolikosti) u Hvatskoj.

Povodom međunarodnog dana Zaštite okoliša (05.06.2007.)  Zelena akcija u suradnji sa Europskim centarom za zaštitu prirode (ECNC), i tvrtkom FIED-om (Fieldfare International Ecological Development plc), provodi istraživanje Omogućavanje “zelenog” poslovanja (komercijalnih aktivnosti koje doprinose očuvanju i povećavanju bioraznolikosti) u Hrvatskoj.

Ovakvo se istraživanje provodi po prvi puta u Hrvatskoj, a temelji se na provedbi Konvencije o bioraznolikosti i preuzetih obaveza poslovnog sektora za doprinos održivom razvoju i zaštiti bioraznolikosti. Cilj istraživanja je upoznati bankarski sektor sa mogućnostima i potrebama ulaganja u “zeleno” poslovanje u Hrvatskoj.

Poslovanje koje dopirinosi bioraznolikosti može biti obiteljsko gospodarstvo koje s intenzivne poljoprivrede prelazi na organski uzgoj, ribnjak bogat ptičjim vrstama, ekološki turizam, ulaganja u aktivnosti koje smanjuju utjecaj na okoliš  - npr. saniranje odlagališta otpada, pretvaranje napuštenog kamenoloma u rekretivnu zelenu zonu, vraćanje rijeke u prirodi tok, ekstenzivno stočarstvo i mnoge druge.

Upitnici za istraživanje se zaprimaju se do Dana zaštite okoliša u utorak, 05.06.2007. e-mailom na za@zelena-akcija.hr, ili faksom na 01/4813 096.

Dokumenti

Upitnik za tvrtke, obrte i zadruge - Koliko je poslovni sektor u Hrvatskoj doista zelen?

PDF 105 KB

Upitnik za tvrtke, obrte i zadruge - Koliko je poslovni sektor u Hrvatskoj doista zelen?

PDF 85.5 KB

Upitnik za banke - Koliko je poslovni sektor u Hrvatskoj doista zelen?

PDF 105 KB

Upitnik za banke - Koliko je poslovni sektor u Hrvatskoj doista zelen?

PDF 63.5 KB

Pismo za tvrtke i banke - Koliko je poslovni sektor u Hrvatskoj doista zelen?

PDF 50.9 KB

Priopćenje za medije - Koliko je poslovni sektor u Hrvatskoj doista zelen?

PDF 97 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.