hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Izložba "Otpad u Lici" u Kuterevu

Kontejner medo1

Zelena akcija je u suradnji su udrugom VUK iz Kutereva izložila izložbu "Otpad u Lici", u selu Kuterevu, kako bi se o preblematici gospodarenja otpadom educirali stanovnici Like. Posebni naglasak u izložbi i pripadajućem letku je stavljen na problem hranjenja divljih životinja na smetlištima.

Zelena akcija je u suradnji su udrugom VUK iz Kutereva izložila izložbu "Otpad u Lici", u selu Kuterevu, kako bi se o preblematici gospodarenja otpadom educirali stanovnici Like. Posebni naglasak u izložbi i pripadajućem letku je stavljen na problem hranjenja divljih životinja na smetlištima. Izložba će gostovati u Kuterevu do kraja rujna 2008, a nalazi se u prostoru volonterskog centra.

Prema zadnjim dostupnim podacima iz 2005., u čitavoj Hrvatskoj je postavljeno 160 000 kontejnera za miješani komunalni otpad, a samo 40 000 kontejnera za sortirani otpad. S iznimkom par gradova, u čitavoj Hrvatskoj ne postoji niti sustav prikupljanja sortiranog otpada po kućanstvima, a naknada za odvoz otpada se plaća prema kvadraturi kućanstva, a ne po količini proizvedenog otpada što bi sve građane stimuliralo da više sortiraju otpad.

Izložbu je financiralo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.