hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Izborno sučeljavanje za mlade - udruge pitaju

Zelena akcija

Devet udruga civilnog društva organizira sučeljavanje kandidatkinja i kandidata na parlamentarnim izborima koje će se održati 11. travnja od 10.00 do 12.00 u Novinarskom domu. Događaj je zatvorenog tipa, no moći ćete pratiti prijenos uživo na YouTube-u, Facebooku i Instagramu.

Zašto “Izborno sučeljavanje za mlade”? 

Smatramo da je najmanje sadržaja, a posebno u politici, usmjereno na mlade i u interesu mladih. Često čujemo kako budućnost ostaje na mladima, političarima su puna usta prava mladih i mijenjanja negativne demografske slike Hrvatske, ali to uglavnom završi samo na floskulama. Rijetko koje stranke, političari i političarke, svojim programima pretpostavljaju unaprjeđenje prava i položaja mladih. Stoga, na ovom će događaju udruge postavljati pitanja kandidatkinjama i kandidatima na teme od šireg interesa, ali sa stajališta mladih, uključujući tzv. generaciju Z (mladi do 24. godine). 

Koga udruge pitaju?

Pozvani su kandidati i kandidatkinje onih parlamentarnih stranaka koje prema trenutnim anketama prelaze izborni prag. 

Na sučeljavanju će sudjelovati: Maksimilijan Šimrak,  zastupnik HDZ-a u zagrebačkoj Skupštini, predsjednik Mladeži HDZ-a i član predsjedništva te stranke, Sara Medved, članica je predsjedništva SDP-a i jedna je od autorica njihova izbornog programa za zdravstvo, Ivana Brajdić, koordinatorica tematske grupe za mlade u stranci Možemo!, Igor Peternel, zastupnik Domovinskog pokreta u zagrebačkoj Skupštini i predsjednik njihove podružnice u Zagrebu i Josip Periša, mladi kandidat Mosta na listi za I. izbornu jedinicu.

Sučeljavanje će moderirat politički novinari, Anka Bilić Keserović i Dragan Nikolić.

Što će udruge pitati?

Događaj organiziraju: Centar za mirovne studije, Gong, Institut za političku ekologiju, Klubtura, Kuća ljudskih prava, Mreža mladih Hrvatske, RODA, Savez za autizam Hrvatske, Operacija Grad i Zelena akcija. Tematizirat ćemo pitanja koja zanimaju mlade i tiču se mladih - od zaposlenja, stanovanja, kulture, klimatskih promjena do građanskog odgoja, dobne granice za glasanje, aktivnog građanstva i zaštite ljudskih prava.

Kako i gdje pratiti?

Sučeljavanje će biti moguće pratiti preko YouTube kanala i Instagrama Zelene akcije, kao i Facebook stranica svih prethodno navedenih udruga.  

Poveznica na Facebook događaj je OVDJE.

___

Ovaj događaj financijski je podržao Civitates. Sadržaj događaja isključiva je odgovornost njegovih autora i ne odražava nužno stavove donatora.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.