hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Izbor tri najmutnije tvari i gradska opstrukcija promocije Mutne

Dsc06826

Danas je na tržnici Dolac predstavljen Izbor tri najmutnije tvari u zagrebačkoj Mutnoj vodi s nagradnim putovanjem na Siciliju . Prezentaciju smo morali održati bez dozvole jer gradskoj upravi očito nije u interesu da se Mutna promovira kao vrhunski zagrebački proizvod.

Danas je na tržnici Dolac predstavljen Izbor tri najmutnije tvari u zagrebačkoj Mutnoj vodi s nagradnim putovanjem na Siciliju. Prezentaciju smo morali održati bez dozvole jer gradskoj upravi očito nije u interesu da se Mutna promovira kao vrhunski zagrebački proizvod.

O izboru tri najmutnije tvari

Politička korupcija, građevinske muljaže, zloupotrebe gradskog novca, izigravanje institucija i procedura, suludi gradski projekti, bahato ponašanje... sastojci su koji zagrebačku vodu MUTNA čine jedinstvenim proizvodom. No koja je tvar najmutnija?

Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju sve građane Zagreba da do 17. svibnja izaberu 3 najmutnije tvari u zagrebačkoj MUTNOJ vodi i osvoje put na Siciliju za dvije osobe.

Na izbor se nudi 12 odabranih mutnih priča:

  • afera Krašograd;
  • Arena Zagreb: dug za buduće naraštaje;
  • Dubravkin put i ostala uništavanja zelenila;
  • gradonačelnikovo stambeno pitanje;
  • Gradska kavana: najskuplja kava koju su Zagrepčani popili;
  • neopravdana poskupljenja komunalija;
  • premlaćivanje direktora Zagrebačkih cesta;
  • razbacivanje gradskim novcem izvan Zagreba;
  • skupa gradnja kuma Penave;
  • slučaj Cvjetni trg;
  • zagađena voda na Vrbanima;
  • zapošljavanje Tojčića, Kovačevića i drugih u Holdingu.

Konkurencija je snažna i nije lako izabrati tri najmutnije, no do 17. svibnja je još dovoljno vremena da dobro razmislimo.
Svi koji žele sudjelovati trebaju ispuniti upitnik na www.Mutna.com ili u letku Mutne i poslati ga najkasnije 17. svibnja.
Izvlačenje dobitnika održat će se u subotu 23. svibnja.

O opstrukciji promocije Mutne

Iako smo dozvole za postavljanje promotivnih štandova Mutne zatražili još 14. travnja za narednih mjesec dana, do sada smo dobili samo jednu dozvolu koja nam je dostavljena tek nakon što je štand već trebao biti postavljen. Ne samo da nam je tim kašnjenjem onemogućeno postavljanje štandova za prošli tjedan, već je u istom rješenju gradska uprava odbila odlučiti o budućim datumima i tu odluku odgodila za ovaj tjedan. Na taj način će nam se dozvole izdavati s kašnjenjem iz tjedna u tjedan.

Isto tako smo od gradske uprave 14. travnja zatražili dozvolu za postavljanje bine i razglasa na Cvjetnom trgu 30. travnja i 5. svibnja od 18 do 20 h nakon što smo prethodno provjerili da su ti termini slobodni. Željeli smo održati javne tribine s gradonačelničkim kandidatima o Cvjetnom trgu Donjem gradu, prometu, zelenim površinama itd. Iako bi se prva tribina trebala održati sutra još uvijek nismo dobili nikakav službeni odgovor pa je očito da tribinu ne možemo održati ni sutra, a ni 5. svibnja. Očito je da ni javna rasprava o gore navedenim temama nije u interesu gradskoj upravi.

Dokumenti

Molba za postavljanje štanda na Cvijetnom trgu - Mutna

PDF 450 KB

Molba za postavljanje pozornice na Cvijetnom trgu - Mutna

PDF 397 KB

Molba za postavljanje štanda na Trgu bana Jelačića - Mutna

PDF 447 KB

Odgovor grada na molbe Zelene akcije

PDF 1.41 MB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.