hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Integralno prekogranično upravljanje slivom rijeke Save

Kroz Program voda i ekosustavi, nizozemska vlada podržava provedbu Okvirnog Savskog sporazuma, tako što daje tehničku pomoć uspostavljanju Savske komisije i u izradi Integralnog plana upravljanja rijekom Savom.

Projektno područje: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora
Voditelj projekta: International Agricultural Centre (IAC), Wageningen-UR
Partneri:
Bosna i Hercegovina:
Centar za ekologiju i prirodne resurse,
Hrvatska: Državni zavod za zaštitu prirode
Srbija i Crna Gora: Zavod za zaštitu prirode
Slovenija: Zavod za zaštitu prirode
Nizozemska: International Agricultural Centre (IAC), Alterra, Delft University of Technology - RBA, Ecorys,  Nedeco, RIZA , WL | Delft Hydraulics

Kratki opis:

Kroz Program voda i ekosustavi, nizozemska vlada podržava provedbu Okvirnog Savskog sporazuma, tako što daje tehničku pomoć uspostavljanju Savske komisije i u izradi Integralnog plana upravljanja rijekom Savom. Sliv Save je jako značajan za biološku raznolikost, te Nizozemska nastoji pomoći u dobivanju jasne slike o ekološkim vrijednostima Save i njenih poplavnih nizina. Podaci pohranjeni u različitim institucijama i organizacijama će se sakupiti i analizirati, te će se stvoriti nacionalne baze podataka za daljnje pohranjivanje novih podataka i korištenje u upravljanju rijekom i poplavnom nizinom.

Baza podataka će biti povezana s Geografskim informacijskim sustavom i sadržavat će relevantne podatke o području kao što su upotreba zemlje, zaštićena područja i poplavna područja duž sliva Save. Pregled poplavnih područja koja mogu pohraniti velike vode Save će se također napraviti kao podrška analizi kojom se želi harmonizirati zadržavanje poplava i zaštita biološke raznolikosti poplavnih područja.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.