hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Građani Dubrovnika opet odbacili apartmanizaciju Srđa i zatražili referendum

Pred Dubrovčanima se sinoć na javnoj raspravi u Kinu Sloboda našla Studija utjecaja na okoliš Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem na Srđu (SUO). Okupljeni građani jasnim su reakcijama pokazali nezadovoljstvo projektom koji im se ponovno želi nametnuti iako je njihovom voljom odbačen 2010. godine.

Izrađivači su neuvjerljivo Studiju pokušali predstaviti kao cjelovit dokument, iako u njoj nisu uključeni svi djelovi projekta. Naime, dva turistička naselja, Bosanka Sjever i Bosanka Jug, opsega 20ha s 1600 kreveta, nisu obuhvaćena ovom studijom. Radi toga, ali i cijelog niza drugih nepravilnosti Zelena akcija najavila je tužbu ukoliko ova studija dobije pozitivnu ocjenu povjerenstva MZOiP.

Incijativa Srđ je naš pozvala je građane da se u što većem broju uključe u javnu raspravu te još jednom pozvala gradske vlasti da održe davno dano obećanje i konačno raspišu referendum o ovom važnom pitanju za budućnost Grada.

Fotografije u visokoj rezoluciji možete preuzeti ovdje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.