hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Filmske večeri OFF: Ovo mijenja sve

118998334 1730312793791458 3025331278117161443 o

Nakon svjetske premijere "Priče o plastici" ("Story of plastic"), u sklopu treće večeri ususret 7. Okolišnom filmskom festivalu Zelene akcije, u četvrtak, 10. rujna, u 20h u svima dragoj Booksi (Martićeva ul. 14d) možete pogledati dokumentarni film "Ovo mijenja sve" ("This changes everything") iz 2015. godine.

Film koji je sniman u devet zemalja i na pet kontinenata tijekom četiri godine, kako mu i samo ime govori, epski je pokušaj da se redefiniraju izazovi koje su nam donijele klimatske promjene.

Inspiriran međunarodnim bestselerom „Ovo mijenja sve“ autorice Naomi Klein, film predstavlja sedam portreta zajednica koje trpe posljedice korištenja prljave energije i klimatskih promjena - od najvećeg američkog ugljenokopa u Montani do kanadske katranske nafte, od obale južne Indije do Pekinga i dalje.

Isprepleten pričama i naracijom Naomi Klein, film povezuje ugljik u zraku s ekonomskim sustavom koji ga je proizveo. Tijekom filma, Klein predstavlja svoju najkontroverzniju i najuzbudljiviju ideju: da možemo iskoristiti egzistencijalnu krizu klimatskih promjena i transformirati naš propali ekonomski sustav u nešto radikalno bolje.

Drugu OFF večer ovogodišnjeg festivala obilježila je pandemija koronavirusa, te smo ju, prvi put u povijesti našeg malog festivala, održali online, radi sigurnosti svih nas.

I dalje se traži odgovornost svih nas pa ćemo film pogledati vani na otvorenom, a Booksini čajevi i najfinije tople čokolade će nam praviti društvo.

Ulaz je besplatan. Dođite ranije i zauzmite svoje mjesto te poslušajte nešto novo o temi o kojoj znamo sve. Ili barem to mislimo.

---

Ova se aktivnost održava u sklopu projekta "Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti".
Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajališta Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.