hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Crkva DA, u parku NE!

Zelena akcija pruža podršku kampanji udruge Travno moj kvart, kojom se želi buduća crkva premjestiti iz centralnog parka na 100 m udaljenu neizgrađenu površinu uz Vatikansku ulicu, što smo već izrazili pismom potpore te pomoći u organiziranju prosvjeda.

Kako su brojni građani, potpisnici peticije protiv izgradnje crkve u centralnom parku vjernici, koji jedva čekaju svoju novu crkvu, potrebno je da cijela javnost, a posebno gradski i crkveni dužnosnici, bez ikakve rezerve prihvate upravo tu činjenicu - građani žele crkvu, ali ne na ovom mjestu. Umjesto dijaloga s građanima i zajedničkog riješenja problema, suočeni smo s netolerantnim etiketiranjem i opasnim prijetnjama bakicama, majkama i trudnicima koje žele sačuvati svoj park za svoju djecu, te negiranjem tih istih prijetnji i pitamo se – nije li već došlo vrijeme da ovo društvo umjesto kulture nasilja počne njegovati kulturu suradnje i dijaloga?

Stoga još jedanput apeliramo na sve aktere da nađu zadovoljavajuće rješenje za sve stanovnike Travnog i izmjeste crkveni objekt iz parka na već identificiranu zamjensku lokaciju.

Za više informacija:
Web stranice Travnog na kojima možete potpisati peticiju i pridružiti se već 3000 građana koji žele sačuvati park.

Dokumenti

Priopćenje za medije (PDF)

PDF 108 KB

Pismo potpore građanima Travnog (PDF)

PDF 117 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.