hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Brošura: “Rješenja za ponovnu uporabu: kako vlade mogu pomoći zaustaviti onečišćenje jednokratnom plastikom”

Slika4

Zelena akcija je prevela i izdala brošuru osmišljenu od strane kolega i kolegica iz pokreta Break Free From plastic, naziva “Rješenja za ponovnu uporabu: kako vlade mogu pomoći zaustaviti onečišćenje jednokratnom plastikom”. Brošura je namijenjena donositeljima odluka, a posebice na razini država članica u kojima će Direktiva o plastici za jednokratnu uporabu morati biti primijenjena do srpnja 2021.

Epidemija jednokratne plastike sve više se širi prirodom. Kako bi se zaustavio taj val, potrebno je ubrzati tranziciju na nove sustave potrošnje. Vlade i industrija mogu učiniti više kako bi odgovorili na zabrinutost građana. Ova brošura navodi načine na koje linearna proizvodnja, odlaganje jednokratne plastike i onečišćenje koje ona uzrokuje mogu otići u povijest poticanjem suvremenih, pametnih sustava ponovne uporabe kojima se čuvaju naši ograničeni resursi i štiti priroda.

Predmeti i sustavi za ponovnu uporabu pokazali su se visokoučinkovitima te ključnim rješenjem za prestanak uporabe jednokratne plastike. Ova brošura detaljno opisuje kako provesti Direktivu Europske unije o plastici za jednokratnu uporabu (SUPD) na državnoj razini kako bi se smanjila uporaba jednokratne plastike i povećala uporaba proizvoda za ponovnu uporabu.  Brošura pokazuje kako se to točno može izvesti na primjeru pet predmeta obrađenih u Direktivi: čašama za napitke, spremnicima za hranu, spremnicima za napitke, priboru za jelo i tanjurima, te prikazuje stvarne studije slučaja provedbe ove promjene. 

Dokumenti

Brošura: Rješenja za ponovnu uporabu, Break Free From Plastic

PDF 3.5 MB

Brošura: Reusable solutions, Break Free From Plastic

PDF 1.99 MB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.