hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Biciklopopravljaona Zelene akcije vas poziva na „Tečaj popravljanja bicikala za izbjeglice”

Img 20170713 204733261 hdr

Biciklopopravljaona Zelene akcije organizira besplatni početnički tečaj popravljanja bicikala namijenjen isključivo izbjeglicama. Tečaj će se sastojati od 5 trosatnih radionica koje će se održavati svaku subotu, počevši 24.2. pa do 24.3. u popodnevnim satima.

Tečaj je besplatan i na njega se mogu prijaviti sve izbjeglice koje su u posljednjih 5 godina došle u Hrvatsku, bez obzira na njihov trenutni pravni status. Tečaj će se održavati paralelno na hrvatskom i arapskom jeziku. Polaznici i polaznice ne mogu biti mlađi od 15 godina, a oni mlađi od 18 moraju za sudjelovanje u tečaju imati dozvolu roditelja ili skrbnika.

Prijaviti se na tečaj možete tako što ćete kontaktirati Facebook profil Talal Adrh ili pak poslati poruku na WhatsApp broj 091 595 2347. U prijavi navedite svoje ime i prezime, kontakt na koji Vas možemo dobiti, te u dvije do tri rečenice navedite razloge zbog kojih bi željeli sudjelovati u tečaju. Prijave su otvorene do petka, 16.2., u ponoć. Na tečaj možemo primiti samo 5 polaznika_ca. Ukoliko prijavljenih bude više nego što ih možemo primiti, provest ćemo selekcijski postupak koji se sastoji od intervjua (o čijem vremenu održavanja ćemo Vas obavijestiti naknadno).

Tečaj je otvoren za žene i muškarce. Voljeli bi da u tečaju sudjeluje podjednak broj muških i ženskih polaznika, tako da je moguće da ćemo ženskim polaznicama u selekcijskom postupku dati određenu prednost.

Očekujemo Vaše prijave!

Biciklopopravljaona je besplatni volonterski servis za popravljanje Bicikala koji djeluje u sklopu udruge za zaštitu okoliša Zelena akcija. Biciklopopravljaona već dulje vrijeme radi s izbjeglicama. U prošloj godini prikupili smo, popravili i izbjeglicama proslijedili više od 100 bicikala koje su nam s tim ciljem donirali građani i građanke Zagreba. Osim toga, Biciklopopravljaona je postala i svojevrsni društveni centar u kojem se izbjeglice susreću jedni s drugima, ali i s lokalnim stanovništvom. Na taj smo način dali svoj skromni doprinos uklanjanju predrasuda i nepovjerenja.

Poziv na arapskom nalazi se ovdje (the call for a free bike repair workshop organised by Zelena akcija is in Arabic language here).

*Realizaciju ovog tečaja potpomažu Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta "School of Sustainability". Sadržaj ovog tečaja isključiva je odgovornost Zelene akcije i ni u kom slučaju se ne može smatrati da odražava stavove Europske Unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Navedene donatore se ne može smatrati odgovornima ni za kakvu uporabu informacija predstavljenih na ovom tečaja.

Dokumenti

Poziv na „Tečaj popravljanja bicikala za izbjeglice” na arapskom jeziku

PDF 75.6 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.