hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Apel za spas Donjeg grada! - Poziv medijima - Da postojeći GUP ne postane glup!

Zelena akcija i inicijativa Pravo na grad uputile su javni apel zastupnicima Skupštine grada Zagreba da spriječe izmjenu i dopunu Programa mjera za unapređenje stanja u prostoru, koja bi omogućila izmjenu Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Zagreba u dijelu koji govori o revitalizaciji Donjeg grada.

Revitalizaciju Donjeg grada moguće je napraviti u okvirima postojećeg GUP-a. Ukoliko se u izmjenama i dopunama GUP-a omogući planirana agresivna intervencija u blok između Cvjetnog trga i Gundulićeve ulice, otvara se put za slične devastirajuće projekte na području cijelog Donjeg grada, što je u potpunoj suprotnosti sa suvremenim načelima prostornog uređenja velikih gradova.

Grad Zagreb mora svojim primjerom ohrabriti i druge gradove u Republici Hrvatskoj koji su izloženi istom pritisku graditeljskog lobija (Dubrovnik, Split i drugi) i pokazati da je sposoban očuvati svoju povijesnu baštinu i opći javni interes.

Kontakt:
Bernard Ivčić
tel/fax: 01/4813 096
e - mail: bero_za@zelena-akcija.hr

Za više informacija: 
Apel za spas Donjeg grada (PDF,  41kb)

Dokumenti

Poziv medijima - Apel za spas Donjeg grada!  

PDF 113 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.