hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Želimo pravednu proizvodnju tropskog voća

Large fairtrade make fruit fair 800

Zelena akcija od 2016. do 2017. godine sudjeluje u međunarodnom projektu „Želimo pravednu proizvodnju tropskog voća“ (eng. „Make Fruit Fair“) čiji je cilj učiniti proizvodnju tropskog voća pravednijom za radnike i radnice te manje štetnom za okoliš.

Više nevladinih organizacija iz Europe djeluju u partnerstvu s malim organizacijama poljoprivrednika i sindikatima radnika na plantažama Afrike, Južne Amerike i Kariba kako bi poboljšali uvjete života i rada stotina tisuća ljudi koji uzgajaju, beru i pakiraju tropsko voće koje mi kupujemo u trgovačkim lancima svakoga dana.

Poseban fokus usmjeren je na velike lance supermarketa. Kao veliki kupci, lanci supermarketa imaju značajan utjecaj kojeg mogu iskoristiti kako bi se uvjeti u proizvodnji tropskog voća poboljšali. Osim toga, cilj je potaknuti donošenje kvalitetnih zakonskih rješenja koja bi trebala regulirati zloupotrebu kupovne moći prodajnih lanaca i osigurati da tvrtke preuzmu odgovornost za radne uvjete u zemljama proizvodnje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.