hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo
51324037249 4f24bab0af o

Ugostiteljski objekti bi trebali svima omogućiti besplatnu pitku vodu!

Zelena akcija je kao članica Platforme za borbu protiv zagađenja jednokratnom plastikom u Hrvatskoj podnijela komentar u sklopu javnog savjetovanja na Nacrt prijedloga zakona o vodi za ljudsku potrošnju. Naglasila je kako bi pitka voda iz slavine trebala biti besplatno dostupna u ugostiteljskim objektima na zahtjev potrošača, odnosno gosta objekta. Voda u boci je tisuću puta skuplja od one iz vodovoda, a kvaliteta joj je često manja.

PRIOPĆENJE -
Objave na drustvenim template

Stari Grad donio Odluku o smanjenju korištenja jednokratne plastike

U sklopu projekta "For plastic free Croatian Islands", kojeg vodi udruga Sunce u partnerstvu sa Zelenom akcijom, Grad Stari Grad na otoku Hvaru usvojio je Odluku s mjerama kojima se u upravnim tijelima Grada Starog Grada te ustanovama i trgovačkim društvima u (su)vlasništvu Grada određuje smanjenje korištenja jednokratne plastike za 30% te zamjena određenih predmeta s rješenjima prihvatljivijim za okoliš.

PRIOPĆENJE -

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.