hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

O kampanji Ne damo Varšavsku!

17066017635 150e8d27bf k

Zelena akcija i Pravo na grad su od 2006. do 2011. godine vodili kampanju "Ne damo Varšavsku" protiv devastacije Cvjetnog trga i pješačke zone u Varšavskoj ulici u Zagrebu.

Ta je kampanja postala simbol borbe protiv devastacije jezgre Zagreba i kršenja javnog interesa.

Kako je sve krenulo

Udruge Pravo na Grad i Zelena akcija su 6.12.2006. godine, u znak protesta protiv plana izgradnje shopping centra i garaže u bloku oko bivšeg kina Zagreb na Cvjetnom trgu, prekrili čitavu zgradu transparentom na kojem je pisalo: Totalna rasprodaja - Zagreb d.o.o. Ovom je akcijom javnost po prvi put saznala za plan izgradnje shopping centra Hoto grupe u bloku na Cvjetnom trgu s garažom u Varšavskoj ulici te je time krenula kampanja.

O kronologiji aktivnosti u kampanji čitajte na našem blogu.

Iako izgradnja shopping centra i garaže nije zaustavljena, kampanja je itekako bila uspješna jer je otvorila mnogobrojna pitanja o upravljanju Gradom Zagrebom, aktivirala je tisuće građana i građanki te je zaustavila daljnje devastacije poput onih na Cvjetnom trgu i u Varšavskoj ulici.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.