hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

O kampanji Kontra LNG-a!

4

Cilj kampanje „Kontra LNG-a!” je zaustaviti realizaciju projekta izgradnje LNG terminala na otoku Krku – što uključuje i plutajući i kopneni terminal – kao i svu novu popratnu plinsku infrastrukturu u Hrvatskoj. Ovaj je projekt ne samo štetan za okoliš, klimu, turizam, itd., već je i ekonomski neisplativ i neodrživ.

Plin nije tranzicijsko gorivo jer će produljiti našu ovisnost o fosilnim gorivima, usporiti prelazak na niskougljično gospodarstvo i pogoršati već postojeće posljedice klimatskih promjena.

Kampanju provodi Zelena akcija/Friends of the Earth Croatia sa sjedištem u Zagrebu – nevladina udruga građana i građanki za zaštitu okoliša koja djeluje na lokalnoj i nacionalnoj razini. U sklopu kampanje organiziramo akcije, javne događaje za informiranje građanki i građana, poduzimamo pravne korake, itd. te pružiamo podršku lokalnoj zajednici na otoku Krku.

Argumentaciju kampanje možete pročitati OVDJE.

Kampanju pratite putem Facebook stranice i weba Zelene akcije.

Marija Mileta - voditeljica kampanje

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.