hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Festival demokracije za gen Z

Web cover

Zelena akcija vas poziva na “Festival demokracije za gen Z” koji će se održati 18. svibnja od 14.00 do 23.00 u Amfiteatru na Bundeku u Zagrebu. Ulaz na sav sadržaj je besplatan.

Glavni dio programa bit će zabavno-edukativni kvizovi koje će voditi poznata pjevačica i voditeljica, Ida Prester, koncert mladog zagrebačkog elektro benda, Baby Babilon i nastup Goulash Disko.

Glavne teme kvizova će biti klimatske promjene i EU izbori, a pobjednički timovi će osvojiti vrijedne nagrade! Prijavite se unaprijed ili na licu mjesta. Pobjedničke timove očekuje paket vrijednih nagrada: poklon bon za Muzej iluzija, poklon bon za Escape Room i poklon bon za Pivovaru Medvedgrad.

Nevečer vas očekuje koncert elektro dua Baby Babilon. Bend je nastao 2021. godine u Zagrebu. Započeli su kao elektro trio, a sada nastavljaju kao duo koji čine Klara Fiolić i Fran Colnago. Inspiraciju crpe iz svega što im se sviđa i što im zvuči dobro. Iako njihovu glazbu primarno opisujemo kao elektroničku, ne boje se eksperimentiranja i vole se okušati u različitim žanrovima pa tako zapravo svakom pjesmom rade na “novom miksu različitosti s istim potpisom”. Prošlu godinu zaokružili su singlom 'trideseti.sedmi' i fantastičnim nastupom na LIFT festivalu, a u 2024. godinu ušli s novom pjesmom "Beograd" za koju je, kako kažu, "kriva" jedna uništena cipela.

Nakon koncerta će vas producent i glazbenik Juha provesti kroz svoj goulash DJ set organskih, etno, afro, orijentalnih, world i gipsy glazbenih house ritmova.

Ostale aktivnosti uključuju Biciklopopravljaonu Zelene akcije, kružok s mladima o politici i izborima i tzv. swap party. Na Biciklopopravljaoni će vam naši članovi pomoći popraviti bicikl, a na swap partiju ćemo razmjenjivati odjeću. Ponesite sa sobom maksimalno pet komada čiste i neiznošene proljetne i ljetne odjeće ili obuće. NE donosite donje rublje, potkošulje, čarape, najlonke OSIM ako nisu nikada nošeni. Također, zasad ne primamo dječju odjeću i obuću.

Za sudjelovanje na većini aktivnosti nije potrebna prijava, osim za kvizove

PROGRAM

  • 14.00 - 15.00 Biciklopopravljaona Zelene akcije
  • 14.00 - 15.00 Kružok o politici s mladima 
  • 14.00 - 15.00 Swap Party / tulum razmjene odjeće i obuće
  • 15.30 - 19.00 Kvizovi s Idom Prester / prijavi svoj tim i osvoji vrijedne nagrade!
  • 20.00 - 21.15 koncert elektro dua Baby Babilon
  • 21.30 - 23.00 Goulash Disko

Događaj je primarno namijenjen mladima iz tzv. Generacije Z (18-25 god.), ali i svima ostalima koji se žele informirati o važnosti izbora za Europski parlament (9. lipnja). 

Festival je dio kampanje “Birajmo bolji EU – naš glas vrijedi” koju Zelena akcija provodi uoči EU izbora. Cilj kampanje je informirati mlade, ali i širu javnost, o Europskom parlamentu, koje su mu funkcije, kakav je njegov utjecaj na naš život i zašto je važno glasati. 

Facebook događaj pronađite na poveznici.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.