FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Završio prvi dio kampanje "Svim' na Zemlji, daruj drvce!" Vijest

Građani i građanke Hrvatske donirali su ukupno 9.540,00 kuna za pošumljavanje opožarenog područja na području Zadarske županije. Od toga je 8.040 kuna prikupljeno putem uplata na žiro račun udruge „Eko-Zadar“, dok su 1.500,00 kuna donirali građani i građanke Zagreba tijekom javne akcije prikupljanja donacija koju je 20. prosinca 2017. organizirala Zelena akcija.
Dsc_0218

Rezultat je to online kampanje naziva “Svim’ na Zemlji, daruj drvce!” koju provode udruge Zelena akcija, “Eko-Zadar” i Eko Zrmanja, a čiji je cilj podizanje svijesti o konzumerizmu. Veća proizvodnja i potrošnja zahtijevaju veće iskorištavanje obnovljivih, kao i neobnovljivih prirodnih resursa, a što dovodi i do stvaranja društvenih i gospodarskih nejednakosti. 

Prikupljanje donacija trajalo je od 13. prosinca 2017. do 15. siječnja 2018. Ukupno je 201 osoba ispunila online obrazac i rekla da želi i dalje primati obavijesti.

Hvala svima na podršci i sudjelovanju! Sada kreće drugi dio kampanje - priprema za veliku akciju pošumljavanja na jesen. Sljedeći korak je izbor lokacije i vrste prigodne za sadnju, koja će se dogovoriti u suradnji s nadležnim institucijama. Informacije po stadijima ove kampanje ćete dobivati do Božića ove godine, svakih par mjeseci.

*Realizaciju ove kampanje potpomogli su Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta "School of Sustainability". Sadržaj ove kampanje isključiva je odgovornost Zelene akcije i ni u kom slučaju se ne može smatrati da odražava stavove Europske Unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Navedene donatore se ne može smatrati odgovornima ni za kakvu uporabu informacija predstavljenih u ovoj kampanji.


22.01.18. 14:06