FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Škola održivosti 2015. Vijest

Od 12.-19. srpnja 2015. godine održan je prvi ljetni kamp „Škola održivosti“ na Šolti u sklopu EU projekta „Škola održivosti u Europskoj godini razvoja 2015 i nakon“ koji traje 3 godine i okuplja 23 partnera iz cijele Europske unije, posebice grupe Friends of the Earth mreže koja je najveća mreža okolišnih organizacija na svijetu.

Projekt: School of Sustainability

Uz podršku
Eyd_emblem_3lines-en
Img_5248

Ljetni kamp „Škola održivosti“ je okupio 35 sudionika iz cijele Hrvatske sa manjim i većim iskustvom na području zaštite okoliša. Ideja je bila mladim ljudima iz Hrvatske (studentima/icama, aktivistima/kinjama...) koji su zainteresirani za teme okoliša, aktivizma, održivosti te klimatske i socijalne pravde pružiti prostor za diskusiju, razmišljanje te zajednički rad kroz smišljanje praktičnih rješenja.

„Škola održivosti“ u prostoru Solarne akademije na Šolti se kroz evaluaciju pokazala kao puni pogodak među sudionicima jer je kroz učenje, razmjenu ideja i stajališta kroz mnoge diskusije te prikazivanje filmova pružila prostor i za sklapanje prijateljstva, kreativnost, otvorenost prema različitim mišljenjima te praktični rad i odgovorno ponašanje u prirodi.

Stoga se veselimo daljnjim aktivnostima ljetne škole koje kroz sljedeće 2 godine planiramo organizirati na Solarnoj akademiji na Šolti.


09.08.15. 17:35