FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Otvorene prijave za Malu školu održivosti! Najava

Zelena akcija Vas poziva da nam se u razdoblju od 15.-18.12.2016. pridružite na Plitvičkim jezerima na Seminaru „Mala škola održivosti“ u sklopu EU projekta „School of Sustainability in the European Year of Development 2015 and beyond“.

Projekt: School of Sustainability

Uz podršku
Eu_104x70
Ured_za_udruge
Centri_znanja_za_drustveni_razvoj-odrezaniji
Img_0228

Na seminaru želimo nastaviti istraživati ono što smo započeli na ljetnom kampu, a to su metode učenja temeljene na tzv. popularnom obrazovanju koje svoje korijene vuče iz Latinske Amerike te na principima učenja Paula Freire-a (pedagogija obespravljenih) i metodama koje je osmislio Augusto Boal (teatar potlačenih). Cilj ovakvog učenja nije puko prenošenje znanja nego učenje znanja kao društvenog procesa gdje priznajemo da svi imamo znanje, svijest i sjećanje te da smo dio prirode i da je priroda dio nas.

Razgovarat ćemo o temama dominacije i opresije, važnosti kritičkog razmišljanja i dijaloga, te o okolišnom aktivizmu koji obuhvaća kako ljudska tako i prava prirode, o globalnim pokretima, primjerima uspješnih kampanja na globalnoj i lokalnoj razini te o načinima kako se aktivno uključiti u svoju zajednicu.

Ideja seminara je okupiti do 20 mladih ljudi iz Hrvatske (18-35 godina) koji su zainteresirani/e za teme okoliša, aktivizma, klimatske i društvene pravde te pružiti prostor za diskusiju, promišljanje i zajednički rad kroz smišljanje praktičnih rješenja.

Više o samo programu možete vidjeti ovdje.

Stoga, ako volite boravak u prirodi, ako ste željni naučiti nešto novo i drugačije, želite sklopiti nova prijateljstva, biti kreativni i otvoreni prema različitim mišljenjima, pridružite nam se.

Molimo vas da popunite ovu prijavnicu (https://goo.gl/forms/X1fDZPDxQ4lbJRry1) do 12.11.2016. Za više informacija ili eventualna pitanja slobodno kontaktirajte Aleksandru na [email protected].

Svi troškovi puta, hrane i smještaja od 15.-18.12.2016.u potpunosti bit će pokriveni od strane organizatora seminara (troškovi puta bit će pokriveni nakon povratka kući i nakon primitka originalnih računa, odnosno karata).

Ovaj poziv slobodno proslijedite svojim prijateljima i poznanicima te partnerskim organizacijama.

Veselimo se Vašem dolasku!

Aleksandra, Sven, Dora – organizacijski tim


25.10.16. 14:27