FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Natječaj za prijevod knjige Homo climaticum na engleski

Zelena akcija u sklopu projekta „School of Sustainability in the European Year of Development 2015 and Beyond“ raspisuje natječaj za prijevod visoke zahtjevnosti knjige „Homo climaticum“ na engleski jezik.
Homo_climaticum_cover

Homo climaticum“ je zbirka kratkih priča i kratkih pjesničkih formi koju su zajedno izdale Zelena akcija i Kulturtreger/Booksa, kao rezultat natječaja „Klimatska fikcija“. Preko 100 radova je probrano od strane stručnog žirija te je rezultat knjiga „Homo climaticum“. Kako se projekt School of Sustainability provodi na razini više zemalja EU, cilj nam je prijevodom proširiti doseg knjige i njezinog sadržaja.

Zainteresirani_e prevoditelji_ce trebaju nam poslati službenu ponudu, kratak životopis i reference te probni prijevod fragmenta (jedan ulomak iz priče te jedna pjesma) prevedeni na engleski. Rok za dostavu je 19.11. te se prijave bez svih dokumenata neće moću uzeti u obzir. Komisija će o ponudama odlučivati nakon roka te će se odabrana ponuda biti obavještena najkasnije do 24.11.

Rok za završetak prijevoda je 20.12.2017. Maksimalan ukupni trošak (bruto) nagrade koji možemo ponuditi je 15.000 kn.

Ponude, životopise i probne prijevode molimo vas pošaljite na [email protected] te se preko tog maila slobodno obratite s eventualnim upitima.


10.11.17. 14:31