FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Mala škola odrižvosti 2017. Izvještaj

Zelena akcija je u sklopu EU projekta School of Sustainability, od 26.–29.10.2017. u prekrasnom okruženju NP Plitvička jezera, uspješno organizirala drugi po redu seminar pod nazivom Mala škola održivosti.

Projekt: School of Sustainability

Uz podršku
Eu_104x70
Ured_za_udruge
Img_5916

Na seminaru nam se pridružilo 25 mladih iz cijele Hrvatske te smo kroz ta četiri dana učili ne samo o okolišnoj nego i o društvenoj i ekonomskoj pravdi te odnosima moći koji su posebice vidljivi u odnosu globalnog „bogatog“ sjevera i globalnog „siromašnog“ juga.

Sudionici su imali prilike upoznati druge i sami sebe kroz niz introspektivnih vježbi, igara i predavanja koje su kao metode imale cilj pokazati kako djeluju participativne metode kroz tzv. Glava, srce i ruke princip, odnosno učenje kroz iskustvo i refleksiju. Smatramo da je cilj ovakvog učenja, gdje učenje nije puko reproduciranje znanja nego učenje znanja, postignut i to nam daje polet da se nastavimo baviti i razvijati metodologiju popularnog obrazovanja kako bi lakše razgovarali o temama opresije i dominacije, odnosu globalnog Sjevera i Juga, klimatskoj i društvenoj pravdi, važnosti kritičkog razmišljanja i dijaloga te o okolišnom aktivizmu koji obuhvaća kako ljudska tako i prava prirode.

Da ne ispadne da hvalimo sami sebe, na sljedećoj poveznici prenosimo iskustvo jednog od naših polaznika. Hvala Dinko :)

http://www.turbina-promjena.hr/index.php/9-vijesti/201-sudjelovanje-na-seminaru-mala-skola-odrzivosti


30.10.17. 18:08