FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Kružok „Potencijali zelenih poslova za mlade“ Najava

U srijedu 30.09. u 18:30 Zelena akcija, u sklopu projekta „Škola održivosti“, organizira prvi u nizu kružoka na temu održivosti pod nazivom „Potencijali zelenih poslova za mlade“. Cilj ovakvih aktivnosti jest u manjim grupama (oko 20 ljudi) predstaviti temu te povesti kvalitetnu diskusiju sa sudionicima.

Projekt: School of Sustainability

Uz podršku
Eyd_emblem_3lines-en
2898617149_799cff5eb0_o

Zeleni poslovi postaju zadnjih nekoliko godina sve zapaženiji pojam te se sve češće spominju kao novi gospodarski trenutak. Sve više se stavlja naglasak na održivost industrije i razvoja održivih industrijskih sektora koji proizvode održive tehnologije i proizvode.

Zbog toga su se za mnoga zanimanja danas, uglavnom inženjerska, otvorile nove mogućnosti rada. Pitanje je – koliki je potencijal zapošljavanja u održivim zanimanjima, tj. zelenim poslovima za današnje mlade, pogotovo u kontekstu velike nezaposlenosti mladih? I što su to uopće održiva zanimanja? Jesu li to zbilja samo inženjerski smjerovi koji razvijaju nove održive tehnologije ili je to princip rada koji je primjenjiv na razne druge profesije? A gdje je u svemu tome obrazovni sustav?

Cilj ove diskusije jest upravo istražiti koliko je potencijal ovog novog održivog gospodarstva za mlade, a u tome će pomoći dvojica izlagača: Igor Grozdanić iz ACT Grupe i Zelene energetske zadruge te Marin Živković iz Mreže mladih Hrvatske. Oni će za početak održati kratka izlaganja o temi.

Sudjelovanje na kružoku je prvenstveno zamišljeno za mlade: studente/ice, učenike/ice, radnike/ice, ali je otvoreno za sve zainteresirane. Ukoliko biste sudjelovali, pošaljite email na [email protected] s vašim imenom i prezimenom.

Kružok će se održati u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorani na prvom katu.


28.09.15. 14:03