FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Počeo kamp inovatora u okviru projekta Pametne škole Vijest

“Inovativnim umom do pametne energije” – naziv je prekograničnog natjecanja na kojem je odabrano 20 najboljih inovacija s područja robotike, mehanike, elektronike i IT tehnologije.
Izlet_na_gajnu1

Učenici osnovnih i srednjih škola s područja Brodsko-posavske županije i Tuzlanskog kantona od 16. do 22. lipnja 2018. sudjeluju na kampu u Slavonskom Brodu na kojem uz osiguravanje alata, materijala i stručnu podršku mentora završavaju svoje inovacije.

Osim radioničkog dijela koji se održava u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, program sadrži i izlete, radionice i predavanja o održivom razvoju, energetici, autorskim pravima te zaštiti okoliša i prirode. Završene inovacije prezentirat će se i na solarnom festivalima u drugom dijelu projekta, a o svakom inovatoru i njegovoj inovaciji bit će napisane kratke priče koje će biti objedinjene u brošuri. Uz međusobno upoznavanje i upoznavanje grada grupa je posjetila i značajni krajobraz Gajnu kako bi se upoznala s mjestom na kojem se uspješno čuva prirodna i kulturna baština Brodsko-posavske županije.

Projekt se realizira u okviru prekograničnog projekta INTERREG IPA CBC, Inovativnim umom do pametnih škola – PAMETNE ŠKOLE, koji financira Europska Unija. Projekt provode Centar za razvoj i podršku (CRP) u partnerstvu s: Vladom Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavskom županijom, udrugom Zelena akcija iz Zagreba i Brodskim ekološkim društvom (BED) iz Slavonskog Broda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH.


18.06.18. 13:31

Izlet_20na_20gajnu1 Upoznavanje Inovator_20i_20mentor1 U_20radionici
izlet na Gajnu1
+
upoznavanje
+
inovator i mentor1
+
u radionici
+