FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Pametne škole - održan četvrti sastanak projektnog tima Vijest

U prostorijama Brodsko-posavske županije (BPŽ), u ponedeljak 12.11.2018., održan je četvrti sastanak projektnog tima zaduženog za realizaciju projekta “Pametne škole”.
Fotografije_sa_sastanka-15-1160x773

U ugodnoj atmosferi partneri u projektu osvrnuli su se na provedene aktivnosti u okviru projekta, kao i na aktivnosti koje će se provoditi u idućem periodu. Projektni partneri izrazili su zadovoljstvo činjenicom da se dosadašnja realizacija projekta odvija onako kako je i predviđeno i bez nepredviđenih poteškoća. Pored članova projektnog tima, sastanku su prisustvovali župan BPŽ-a gospodin Danijel Marušić, kao i ministar privrede TK gospodin Osman Puškar.

U okviru projekta do sada je:

  • započeta energetska obnova 6 školskih objekata;
  • održano natjecanje škola u štednji energije u kojem je sudjelovalo 105 škola iz TK i BPŽ;
  • certificirano više od 40 energetskih menadžera iz TK i BPŽ;
  • održano natjecanje mladih inovatora iz TK i BPŽ;
  • pobjednici kampa sudjelovali su na sedmodnevnom kampu u Slavonskom Brodu.

„Inovativnim umom do pametnih škola“ ili skraćeno „Pametne škole“ prekogranični projekt vrijednosti 1.644.127,82 EUR. Projekt se financira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska –Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Projekat implementiraju: Centar za razvoj i podršku CRP Tuzla sa partnerima: Tuzlanski kanton, Brodsko –posavska županija, Zelena akcija Zagreb i Brodsko ekološko društvo Slavonski Brod.


20.11.18. 13:00