FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

"PAMETNE ŠKOLE" – dosadašnje aktivnosti Vijest

Natjecanje škola „Navike promijeni školu opremi“ trenutno je za škole najinteresantnija aktivnost koja se provodi unutar projekta "Pametne škole". Projektni tim je u proteklom razdoblju održao dva sastanka, jedan u Tuzli i jedan u Slavonskom Brodu.
Sastanak_sb

Na sastancima, pored što je razgovarano o natjecanju škola, izrađena je i dokumentacija za natjecanje inovatora, koje će uskoro biti otvoreno.

Poziv za natjecanje škola otvoren je do 3. studenog 2017. godine, a škole koje budu sudjelovale na natjecanju, imaju mogućnost osvojiti vrijedne nagrade. Regionalno natjecanje „Navike promijeni školu opremi“ organizirano je u cilju promocije energetske učinkovitosti te uštede energije i vode u školama s područja Tuzlanskog kantona (Bosna i Hercegovina) i Brodsko-posavske županije (Hrvatska).

Projektni tim aktivno radi na informiranju škola i šire javnosti o tekućim aktivnostima, te je u vezi s tim Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta svim školama u Tuzlanskom kantonu uputilo motivirajuće pismo da se uključe u natjecanje. Isto pismo i poziv školama u Brodsko-posavskoj županiji uputio je i Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije.

Pored natjecanja škola, trenutno je u toku i izvođenje građevinsko-zanatskih radova na provedbi mjera energetske učinkovitosti na zgradi Mješovite srednje škole “Musa Ćazim Ćatić” u Kladnju. Vrijednost radova na školi je 186.605,68 €.

Više fotografija pogledajte OVDJE.


20.10.17. 16:17