FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

"Navike promijeni - školu opremi!": Još malo i počinje natjecanje škola! Vijest

Saznajte je li se i vaša škola u Brodsko-posavskoj županiji uključila u natjecanje “Navike promijeni - školu opremi” i već danas počnite s uštedom energije i/ili vode. Vidimo se 5. prosinca u Tuzli!
01-1

Popis sa školama iz Brodsko-posavske županije, koje će sudjelovati u natjecanju, možete pronaći na poveznici.

U proteklom periodu sve osnovne i srednje škole iz Tuzlanskog kantona i Brodsko-posavske županije imale su priliku prijaviti se na regionalno natjecanje škola u uštedi energije i vode “Navike promijeni školu opremi”. Natjecanje službeno počinje 5. prosinca 2017. godine, kada ćemo u Tuzli ugostiti predstavnike_ce svih škola koje su se prijavile na natjecanje. Dvije škole koje budu najuspješnije u natjecanju osvojit će vrijedne nagrade za svoju školu:

  • Fotonaponski sistem za proizvodnju električne energije, koji će biti instaliran na objektu škole; i
  • Solarni laboratorij, koji će zajedničkim praktičnim radom opremiti učenici_e škole, uz pomoć svojih nastavnika_ce i mentora_e osoguranog_e od strane organizatora natjecanja.

U svrhu opremanja laboratorija, organizatori natjecanja će osigurati materijal potreban za izradu eksponata /opreme (kao npr. solarno drvo, solarna klupa, solarni roštilj, solarna lampa, i slično). Sve što bude izrađeno tokom zajedničkog praktičnog rada opremanja solarnog laboratorija, ostaje u vlasništvu škola pobjednica.


20.11.17. 17:49