FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

NAJAVLJUJEMO: Proglašenje pobjednika natjecanja "Navike promijeni - školu opremi" Najava

U utorak, 29.5.2018. godine, u Slavonskom Brodu će se održat manifestacija na kojoj će biti proglašene škole pobjednice natjecanja “Navike promijeni, školu opremi”. Svečanost će se održati u Glazbenoj školi u Slavonskom Brodu (u prostoru tvrđave), s početkom u 12.00 sati.
01-1

Na svečanosti će prisustvovati predstavnici Tuzlanskog kantona, predstavnici Brodsko-posavske županije, članove tima projekta „PAMETNE ŠKOLE“, predstavnici medija i timova svih 105 škola koje su sudjelovale na natjecanju, tj. 81 škola iz Tuzlanskog kantona (BiH) i 24 škole iz Brodsko-posavske županije (HR).

Natjecanje je trajalo četiri mjeseca, a sudjelovale su osnovne i srednje škole s područja Tuzlanskog kantona (BiH) i Brodsko – posavske županije (RH). Cilj natjecanja je promocija energetske učinkovitosti te štednje energije i vode, bez ikakvih dodatnih investicija, samo promjenom ponašanja korisnika objekata.

Na svečanosti će biti proglašene dvije škole pobjednice (jedna iz Tuzlanskog kantona i jedna iz Brodsko-posavske županije) koje su ostvarile najbolje rezultate u štednji energije i vode u toku četiri mjeseca u usporedbi s istim periodom prošle godine.

Svaka škola pobjednica bit će nagrađena sa:
• fotonaponskim sistemom za proizvodnju električne energije;
• solarnim laboratorijem koji ćemo u suradnji s učenicima i osobljem škole opremiti s korisnim stvarima (npr. solarno drvo, solarna klupa, solarni roštilj, solarne lampe, i sl.).

Organizatori natjecanja su Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, udruga Zelena akcija iz Zagreba i Brodsko ekološko društvo (BED) iz Slavonskog Broda. Natjecanje je organizirano u okviru projekta “PAMETNE ŠKOLE”.

„Inovativnim umom do pametnih škola“ ili skraćeno „PAMETNE ŠKOLE“ naziv je 1,6 milijuna eura vrijednog prekograničnog projekta koji se financira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.


23.05.18. 15:08