FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

“Inovativnim umom do pametne energije” – odabrali smo 20 najboljih inovatora i inovatorica Vijest

„Inovativnim umom do pametne energije“ naziv je regionalnog natjecanja mladih inovatora_ica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u oblasti korištenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske učinkovitosti. U proteklom je razdoblju 38 učenika i učenica/timova osnovnih i srednjih škola iz Tuzlanskog kantona (BiH) i Brodsko-posavske županije (HR) prijavilo svoje inovativne ideje na natjecanje.
Takmicenje-1200x628-fb-ad-1160x607

Nakon što je komisija za pregled i ocjenjivanje pristiglih inovacija bodovala i rangirala sve prijave, sastavljena je finalna rang lista svih inovacija. 10 najbolje rangiranih natjecatelja_ica/timova iz Tuzlanskog kantona i 10 najbolje rangiranih natjecatelja_ica/timova iz Brodsko-posavske županije sudjelovat će na sedmodnevnom kampu mladih inovatora, koji će se održati u drugoj polovici lipnja 2018. godine u Slavonskom Brodu (HR).

U slučaju da pojedini natjecatelji i natjecateljice, rangirani među prvih 20 (10 + 10), iz bilo kojih razloga osobne prirode nisu u mogućnosti sudjelovati u radu kampa, sudjelovanje će biti ponuđeno rezervnim kandidatima, prema njihovom redosljedu na rang listi. Mladi inovatori/timovi će kroz praktičan rad na kampu dobiti mogućnost unaprijediti svoje inovacije uz mentore i sav neophodni materijal koji će im biti osiguran. Sve inovacije bit će izložene i na festivalima mladih inovatora, koji će se održati u ožujku 2019. godine u Brodsko-posavskoj županiji (HR) i u travnju 2019. godine u Tuzlanskom kantonu(BIH).

Popis odabranih inovatora iz Hrvatske nalazi se ovdje, a popis odabranih inovatora iz BiH se nalazi na ovoj poveznici.

Natjecanje mladih inovatora organizira se u okviru projekta „Inovativnim umom do pametnih škola (PAMETNE ŠKOLE – SMART SCHOOLS)“,  koji se u iznosu od 1,6 miliona Eura financira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. Natjecanje zajednički organiziraju Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle (BiH), Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona (BiH), Brodsko-posavska županija (HR), udruga Zelena akcija iz Zagreba (HR), i Brodsko ekološko društvo – BED iz Slavonskog Broda (HR).


04.04.18. 17:09