FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Projekt

Gradimo društvenu koheziju u zajednici

Izazovi s kojima se danas suočavamo poput okolišne, društvene i ekonomske nepravde, zahtijevaju gradnju jačih mreža i međusobne suradnje sa raznim grupama i organizacijama sa kojima dijelimo isti posao i zabrinutost.
Ulex_home_page_2

Stoga je Zelena akcija u suradnji sa Col·lectiu Eco-Actiu iz Španjolske započela jednogodišni projekt na temu „Creating comunites of cohesion in Croatia“ financiranim iz KA 1 Erasmus + programa.

Za to vrijeme, 14 zaposlenika, aktivista i prijatelja Zelene akcije, sudjelovat će na 7 mobilnosti u trajanju od 8-16 dana, koji će im pomoći u jačanju svojih znanja i kompetencija posebice u radu sa mladima i različitim društvenim skupinama.

Ovaj projekt se na neki način nastavlja na sve ono što smo naučili radeći na projektu „Škola održivosti“ i želja nam je da se to znanje  i vještine prodube kroz neke buduće treninge prenesu što većem broju ljudi u različitim sektorima.

Edukacije se održavaju u centru Ulex i Ecodharma koji se bave izgradnjom društvenih pokreta za društvenu pravdu i okolišni integritet te jačanje pan europske solidarnosti i društvenih pokreta i otpora.

Više o samim treninzima možete pročitati ovdje.


01.09.18. 13:12