FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Virtualna 'šetnja' Parkom prirode Lonjsko polje Vijest

Zelena akcija je 27. svibnja, u suradnji s PP Lonjsko polje, održala virtualnu "šetnju" za 40-ak učenika_ca i profesora_ica Klasične gimnazije u Zagrebu, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te učenike Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku.
Pplp

Ines Ljepoja, mag.ing.agr., koja radi u PPLP, nas je kroz zanimljivu prezentaciju upoznala sa svim ljepotama i posebitostima PP te svim sadržajima koje tamo možemo pronaći.

Od impresivne bioraznolikosti vlažnih staništa i važnosti očuvanja močvara kao prirodne borbe protiv poplava, do autohtonih biljnih i životinjskih vrsta koje tamo obitavaju, misija PP LP je osigurati opstanak lokalnog stanovništva na ruralnom području Parka prirode Lonjsko polje kao važan preduvjet očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti.

Ova aktivnost je održana u sklopu A.3. Program terenske edukacije o održivom razvoju projekta “Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti”.

Cijelo predavanje možete pogledati na poveznici.

**Ova je aktivnost organizirana u sklopu projekta "Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti". Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajališta Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


28.05.21. 15:02