FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Prvi laboratorij za aktivističke inovacije - prijavite se! Najava

Pozivamo vas na interaktivni jednodnevni trening koji će se održati u petak, 9. srpnja, u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu. Nastojat ćemo produbiti, osuvremeniti i osmisliti nove i inovativne načine zagovaranja i osviješćivanja o klimatskoj krizi!
44297987830_bb7d58223e_b

Cilj ove edukacije je ojačati kapacitete aktera koji djeluju na temama okoliša i klime, prvenstveno organizacije civilnog društva i lokalne inicijative, o metodama javnog zagovaranja na temu klimatskih promjena.

Ideja je zajednički pronaći i osmisliti nove, inovativne i kreativne metode za uspješne akcije, kampanje i zagovaračke aktivnosti. Osim sudjelovanja u procesu osmišljavanja novih metoda, cilj laboratorija jest i umrežavanje raznih organizacija i inicijativa, dijeljenje iskustava te razvijanje potencijalnih suradnji.

Više informacija u pozivu na poveznici.

Edukacija je besplatna, a organizator pokriva i trošak putovanja i hrane za vrijeme trajanja laboratorija. Program će trajati otprilike od 10:00 do 18:00.

Molimo ispunite prijavnicu najkasnije do 5. srpnja i proslijedite zainteresiranim kolegama_icama! U slučaju da imate kakvih dodatnih pitanja, možete ih uputiti na [email protected] i/ili [email protected]

Kako je broj sudionika na edukaciji ograničen, bit ćete najkasnije do 6. srpnja obaviješteni jeste li primljeni, kao i o ostalim logističkim i programskim detaljima.

Ovaj laboratorij za aktivističke inovacije, organiziran u sklopu projekta "JEKA! Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju", nastavak je treninga o metodama javnog zagovaranja koji se održao prije mjesec dana u Tuheljskim toplicama.

Ovim, prvim u nizu od tri laboratorija, krenut ćemo u daljnje istraživanje aktivističkih praksi. Umjetnički i pravni laboratorij nas čekaju u rujnu.

**Trening je omogućen financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Sadržaj ove edukacije isključiva je odgovornost Zelene akcije i neodražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.


29.06.21. 12:48