FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Poziv na završnu konferenciju projekta 'Partneri za prirodu' Najava

Pozivamo vas da se prijavite na završnu konferenciju projekta „Partneri za prirodu“ koja će se zbog epidemiološke situacije održati online 26.2.2021., s početkom u 10:30. Projekt je financiran putem Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Projekt: Partneri za prirodu / Partners for Nature

U suradnji
Prona-logo_f-of-eart_2bb43d
Zp-logo-2019_02
Logo-prozirni
Medimurska_priroda
Uz podršku
Ured_za_udruge
Centri_znanja_za_drustveni_razvoj-odrezaniji
Svicarsko-hrvatski-program-suradnje-logo-684x608px
Cam01350

Na konferenciji će biti predstavljeni glavni rezultati projekta, uključujući i dvije projektne publikacije. Jedna se publikacija bavi participativnim modelima upravljanja zaštićenim područjima, s posebnim naglaskom na švicarski model regionalnih parkova prirode, dok se druga bavi temom gospodarenja otpadom u zaštićenim područjima. Obje publikacije uključuju i popis preporuka za poboljšavanje trenutne prakse. Na konferenciji će također biti predstavljeni i rezultati ankete koja je u razdoblju od studenog 2020. do veljače 2021. provedena među javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u RH na temu uključivanja dionika u upravljanje zaštićenim područjima.

Detaljan dnevni red s linkom na platformu Zoom (ili neku drugu) i uputama za spajanje bit će poslan naknadno prijavljenima, a predviđeno trajanje konferencije je oko 3 sata.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji, molimo vas da se prijavite najkasnije do 24.2.2021. popunjavanjem prijavnice koja se nalazi ovdje.

Glavni cilj projekta je izgraditi kapacitete organizacija civilnog društva i javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Hrvatskoj, kroz suradnju i partnerstvo sa švicarskim organizacijama civilnog društva i javnim institucijama, na način koji osigurava održivi socio-ekonomski razvoj lokalnih zajednica.

Partneri na projektu su Zelena akcija, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Javna ustanova park prirode Lastovsko otočje, Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode te švicarska nevladina organizacija Pro Natura / Friends of the Earth Švicarska.

**Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u sklopu projektnih aktivnosti i pratećih publikacija isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


05.02.21. 12:28