FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Na Lastovu održan drugi konzultativni sastanak u sklopu projekta „Partneri za prirodu“ Vijest

Dana 24. lipnja 2020. na Lastovu je održan drugi konzultativni sastanak u cilju jačanja suradnje na održivom upravljanju zaštićenim područjima i ekološkom mrežom. Sastanku su prisustvovali predstavnici/e: Općine Lastovo, Turističke zajednice općine Lastovo, Komunalca d.o.o. te predstavnici/e udruga: Val, Dobre Dobričević, Lastovski poklad, LA!UVO i Kontrast.

Projekt: Partneri za prirodu / Partners for Nature

U suradnji
Prona-logo_f-of-eart_2bb43d
Zp-logo-2019_02
Logo-prozirni
Medimurska_priroda
Uz podršku
Ured_za_udruge
Centri_znanja_za_drustveni_razvoj-odrezaniji
Svicarsko-hrvatski-program-suradnje-logo-684x608px
Img-20200624-wa0000

Glavna tema za raspravu  bila je gospodarenje otpadom na otoku Lastovu, odnosno kako civilno društvo može doprinijeti toj problematici.

U prvom dijelu sastanka naveli su se pozitivni pomaci u odnosu na prošlogodišnje presezonsko razdoblje, te se posebna pozornost posvetila detektiranju ključnih  problema koji sam sustav gospodarenja otpadom čine tromim i neučinkovitim.

Predstavnici udruga ponudili su svoje ideje koje su praktične i jednostavno provedive, a za koje smatraju da će polučiti bar mali pomak u gospodarenju otpadom.

 Sastanak je organiziran u sklopu projekta "Partneri za prirodu" financiranog putem Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Glavni cilj projekta je izgraditi kapacitete organizacija civilnog društva i javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Hrvatskoj, kroz suradnju i partnerstvo sa švicarskim organizacijama civilnog društva i javnim institucijama, na način koji osigurava održivi socio-ekonomski razvoj lokalnih zajednica. Partneri na projektu su Zelena akcija / Friends of the Earth Croatia, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Javna ustanova park prirode Lastovsko otočje, Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode te švicarska nevladina organizacija Pro Natura / Friends of the Earth Switzerland.

**Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj vijesti isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


24.06.20. 18:06