FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Održana radionica za jačanje kapaciteta i izradu plana komunikacije i zagovaranja Vijest

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i Zelena akcija su u sklopu zajedničkog projekta “For Plastic-Free Croatian Islands” prošlog tjedna (20. i 21. travnja) održale dvodnevnu radionicu na temu javnog zagovaranja vezanog uz rješavanje problema zagađenja jednokratnom plastikom.

Projekt: Otoci bez plastike u Hrvatskoj

U suradnji
Sunce
Uz podršku
Centri_znanja_za_drustveni_razvoj-odrezaniji
Logo_bemed-page-001-380x300
20210420_100508

Dvodnevna radionica pružila je priliku za umrežavanje, jačanje kapaciteta i osmišljavanje nacionalne kampanje kao dio projekta “For Plastic-Free Croatian Islands”. Na radionici su sudjelovali predstavnici organizacija koji čine neformalnu platformu za borbu protiv zagađenja jednokratnom plastikom Zelena akcija, Udruga Sunce Split, Greenpeace Hrvatska, WWF Adria, Udruga Tatavaka, Terra Hub Croatia, Zelena energetska zadruga i La Revolution Albatross. Uz predstavnike organizacija, na radionici su sudjelovali i predstavnici udruga Zelena Istra i Eko Zadar te predstavnici projektnih partnera - Grad Stari Grad (Otok Hvar) te Općina Sali (Dugi otok).

Radionica se održavala pod vodstvom stručnih facilitatora. Cilj ove radionice je bio da se međusobno upoznamo, predstavimo rezultate dosadašnjih aktivnosti projekta kao i u borbi protiv jednokratne plastike .Osim o temi jednokratne plastike i gospodarenja otpadom, prošireno je postojeće znanje na temu javnog zagovaranja te isplanirana nacionalna kampanja i razrađena komunikacijska strategija kako bi kampanja imala što širi doseg.

Fotografije s radionice nalaze se ovdje.


29.04.21. 15:33