FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Radionica: Kako do informacije o štetnim kemikalijama u proizvodima? Najava

Zelena akcija u suradnji s udrugom Roda organizira radionicu na temu ostvarivanja prava na informaciju o štetnim kemikalijama u proizvodima. Radionica se održava u petak, 11. listopada, od 18:00 do 19:30, u prostorijama udruge Roda, Žerjavićeva 10, u Zagrebu.

Projekt: LIFE AskREACH

U suradnji
Roda
Uz podršku
Dbu
Life
Tedi_fejs

Uredba Europske unije poznata pod nazivom REACH predstavlja sveobuhvatni zakonski akt o kemikalijama koji je na snazi od 2007. godine. Kod nas je manje poznato da ova uredba uključuje i odredbe koje potrošačima daju pravo na pristup informacijama o prisustvu određenih problematičnih kemikalija (takozvanih posebno zabrinjavajućih tvari) u vrlo širokom spektru proizvoda svakodnevne potrošnje. Među proizvodima za koje postoji obveza informiranja su i mnogi proizvodi namijenjeni djeci i brizi za djecu, poput igračaka, dudica, odjeće, pelena, brojnih proizvoda namijenjenih osobnoj higijeni, itd.

Na radionici ćete moći saznati kako kao potrošači možete od proizvođača i prodavača tražiti informacije o prisustvu štetnih tvari u proizvodima, a bit će predstavljena i aplikacija za mobilne uređaje koja omogućuje svima da na vrlo jednostavan način postavljaju korektno formulirane upite (u skladu s Uredbom REACH) na koje su proizvođači (i drugi dobavljači) dužni odgovoriti.

Ukoliko namjeravate sudjelovati, molimo vas da svoje ime i prezime (po mogućnosti do petka u 15:00) upišete u on line obrazac dostupan ovdje ili da sudjelovanje najavite slanjem poruke na e-mail adresu: [email protected]

Za sve dodatne informacije slobodno se javite se na gore navedenu adresu ili na broj telefona 099 314 9694

***

Radionica se održava kao dio međunarodnog projekta LifeAskREACH, financiranog od strane Europske unije.


07.10.19. 17:38