FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Novi napad Gradske uprave: Žele rušiti stabla u Gajevoj! Priopćenje

Gradska uprava predviđa rušenje još 15-ak stabala u Gajevoj ulici, nakon što je već nekoliko stabala srušeno početkom ovog mjeseca, upozorava Zelena akcija nakon obavijesti koje su zaprimili od građana i više osoba iz stručnih službi grada Zagreba. Za stabla koja su srušena prije nekoliko tjedana u Gradu su tvrdili kako predstavljaju potencijalnu opasnost za prolaznike, dok za rušenje velikog broja preostalih stabala ne daju nikakvo obrazloženje. Upravo suprotno, cijeli proces pokušavaju držati u tajnosti.
Img_9594

Zbog toga su aktivisti Zelene akcije jutros održali konferenciju za medije u Gajevoj ulici upozoravajući na novi slučaj devastacije. Istaknuli su kako je ovo još jedna od intervencija u okoliš koje gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom žele sakriti od javnosti i dovesti građanke i građane Zagreba pred gotov čin. Bandić takvim urbanističkim divljanjem nastavlja niz koji je posebno vidljiv posljednjih mjeseci: postavljanje terasa na Cvjetnom trgu i uskraćivanje površine za cvjećarnice na istom mjestu, sječa stabla zbog terase slastičarnice Zagreb u Masarykovoj, planiranje gradnje u parku na Savici i prekomjerne gradnje u Središću…

Zeleni telefon Zelene akcije konstantno prima velik broj prijava građana koji su bijesni zbog takvog načina upravljanja gradom. Ljuti ih što su se u Zagrebu odluke izgleda donose ovisno o raspoloženju gradonačelnika, dok se građane ništa ne pita. Umjesto transparentnog donošenja odluka, Bandić nastavlja s onim što čini najbolje – uništavanjem javnih površina i izigravanjem javnog interesa.

Tražimo od svih odgovornih u nadležnim gradskim uredima da se suprotstave devastirajućim politikama upravljanja Zagrebom, da se usprotive gradonačelnikovoj samovolji i uskrate dozvole za nerazuman potez rušenja stabala.


29.11.16. 12:08