FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Kampanja "Ako može u parku, može i na parkingu!"

Sve je počelo kada su nam se javili građani Horvaćanske ulice, gdje se je namjeravala graditi benzinska crpka uz potok Vrapčak.
"Spasite gradsko zelenilo"

Njihova borba za očuvanje zelene površine traje punih pet godina. U međuvremenu, prerasli su u najorganiziraniju građansku inicijativu sa svojom web stranicom, gdje je opisana cijela povijest problema. Nakon građana Horvaćanske, javili su nam građani Ferenščice, koji su tražili našu pomoć kod sprečavanja gradnje stambenoposlovnog objekta u parku. Građani su danonoćno stražarili i sprečavali radove na gradilištu. U dva navrata posjetio ih je Ministar Banac. U Hrvatskom Leskovcu građani su skupili 500 potpisa na peticiji protiv gradnje stovarišta građevinskog materijala u parku s dječjim igralištem u središtu naselja a nakon toga obratili su nam se za pomoć. Slijede vapaji za pomoć građana Hanuševe, Patačićkine, Savice itd.

Bili smo primorani nešto učiniti, kako bi pomogli svim građanskim inicijativama koji su nam se obratili za pomoć. Naš aktivist T. Vidan, sjetio se genijalne ideje, a to je gradnja kuće na parkiralištu ispred Gradskog poglavarstva, pod nazivom "Ako može u parku može i na parkingu". Kućicu od siporeksa i drva sagradili smo 10.09. 2003. godine u roku od pola sata, a ovaj prosvjedni skup protiv gradnje na javnim zelenim površinama, bio je uvod u tribinu "Spasite gradsko zelenilo", koji smo organizirali 12.09. 2003.


Autor: Zelena akcija

12.09.03. 02:00