FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Spasimo šumu u Kozarčevu Vijencu

Stanari Kozarčeva vijenca rano ujutro 17. svibnja, počeli su zvati Zeleni telefon (ZT) i tražiti pomoć u spašavanju šume. Nekoliko naših aktivista krenulo je put brda u spašavanje i pružanje podrške građanima. Dok smo se mi popeli na brdo građani su sami prekinuli rad strojeva i potjerali radnike sa zemljišta.
Spasimosumukozarcevu

Foto-priča akcije u Kozarčevoj ulici

Stanari Kozarčeva vijenca rano ujutro 17. svibnja, počeli su zvati Zeleni telefon (ZT) i tražiti pomoć u spašavanju šume. Nas nekoliko aktivista i ročnika civilne službe krenulo je put brda u spašavanje i pružanje podrške građanima. Dok smo se mi popeli na brdo građani su sami prekinuli rad strojeva i potjerali radnike sa zemljišta. Ostali su građani, nekoliko novinara, policija i vlasnik sporne šume. Kasnije je došla i krim policija.

Vlasnik je posjedovao neke papire i vikao kako ima pravo sjeći šumu, a novinarki Večernjeg lista rekao je "mala, ima i za tebe stan". Na pitanje novinarke kako mu je ime odgovorio je na najprostijem jeziku "k.k.", a vi si sami sad prevedite. Krim policija uzela je moje podatke, a kad je "k.k" došao policajcu i rekao "Ajde bolan završi s tim idemo na piće, žedan sam" pao mi je mrak na oči i tražila sam isprave od policajca.

Policajac mi je pokazao značku i otišao na piće s "k.k.". Skup se uskoro završio, a nakon dolaska u ured ZT-a pročelnik Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Janeš poslao nam je zaključak Gradske skupštine s potpisom Morane Paliković Gruden u kojem se dozvoljava čista siječa šume. Što će se dalje dešavati ne znamo, ali znamo da ćemo dati sve od sebe da se sačuva svaka šuma, pa tako i ova.


Autor: Zelena akcija

18.05.05. 02:00

Img001 Img002 Img003 Img004 Img005
Img006 Img007 Img008 Img009
Interventne postrojbe kreću u akciju.
+
U žurbi se hodalo i po cesti,
+
pogotovo kada se zaobilazilo perkirane automobile.
+
Ovdje je nekad bila šuma...
+
Žustra rasprava
+
Ugroženi hrast
+
Model: hrast - čovjek
+
Model: bukva - čovjek
+
Ovo drvo nije uspjelo dočekati građansku inicijativu.
+
1 / 9

Interventne postrojbe kreću u akciju.