FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Komunalne vode ugrožavaju sliv rijeke Save! Priopćenje

Povodom 1. lipnja - Dana rijeke Save, Zelena akcija apelira na odgovorne institucije Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine da hitno poduzmu odgovarajuće mjere i zaustave daljnje nekontrolirano zagađenje voda sliva rijeke Save.
Sava

U slivu Save, na području Republike Hrvatske živi preko dva milijuna stanovnika koji ovise o stanju voda, a od ukupne količine komunalnih otpadnih voda 66% se bez ikakvog tretmana direktno ispušta u vode savskog sliva. To je najveći teret cjelokupnog zagađenja ovog sliva.

Zbog toga još jednom skrećemo pažnju odgovornim institucijama i pojedincima na važnost očuvanja voda i na ispunjenje obaveza iz Okvirne direktive o vodama Europske unije o zaustavljanju daljnje degradacije stanja voda.

Zelena akcija Zagreb, Centar za razvoj i podršku Tuzla, Zeleni san Vinkovci i Ekološka koalicija unskog sliva Bihać/Prijedor, kroz projekt „Uspješno sudjelovanje javnosti u upravljanju slivom rijeke Save“ proveli su kampanju o značaju vodnih resursa, pravima i obavezama vlasti, lokalne zajednice i građana, a sve uz financijsku podršku Europske unije kroz Instrument pretpristupne pomoći - program prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina.


01.06.12. 15:48